2 takjes verse rozemarijn (fijngehakt, plus extra ter garnering)
1 eetlepel balsamico-azijn
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een snufje chilivlokken voor wat pit
Bereiding:
Voorbereiding van de marinade:
Meng in een kom de olijfolie, honing, fijngesneden knoflook, balsamico-azijn en de gehakte rozemarijn. Voeg zout, peper en eventueel chilivlokken toe naar smaak.
Marineren van de kwartelboutjes:
Leg de kwartelboutjes in een schaal en bestrijk ze royaal met de marinade. Laat ze minimaal 30 minuten marineren (bij voorkeur langer in de koelkast voor extra smaak).
Kwartelboutjes bakken:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de kwartelboutjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet de rest van de marinade over de boutjes.
Bak de boutjes 15-20 minuten in de oven, tot ze goudbruin en licht krokant zijn. Draai ze halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.
Afwerking:
Besprenkel de kwartelboutjes met een klein beetje extra honing en garneer met verse rozemarijn.
Serveren:
Serveer de kwartelboutjes warm als voorgerecht of amuse, eventueel met een klein beetje rucola of een frisse salade als begeleiding.