Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Lasagne met Spinazie en Bechamelsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de spinazievulling:
500 g verse spinazie
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
250 g ricotta
50 g Parmezaanse kaas
, geraspt
Zout en peper
, naar smaak
Snufje nootmuskaat
Voor de bechamelsaus:
50 g boter
50 g bloem
500 ml melk
Zout en peper
Snufje nootmuskaat
Overige ingrediënten:
8-10 lasagnebladen
(vers of gedroogd)
200 g mozzarella
, in plakjes of geraspt
Extra Parmezaanse kaas
(voor bovenop)
Verse basilicum
(voor garnering)
Bereiding:
1.
De spinazievulling maken:
Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de knoflook
1 minuut
tot het geurt.
Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Laat goed uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit.
Meng de uitgelekte spinazie met ricotta, Parmezaanse kaas, nootmuskaat, zout en peper. Zet apart.
2.
De bechamelsaus bereiden:
Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux. Laat
2 minuten
garen.
Giet de melk er beetje bij beetje bij, terwijl je blijft roeren met een garde om klontjes te voorkomen.
Laat de saus
5-7 minuten
zachtjes pruttelen tot hij dikker wordt. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
3.
Lasagne opbouwen:
Verwarm de oven voor op
180°C
.
Verdeel een dunne laag bechamelsaus over de bodem van een ovenschaal.
Leg hierop een laag lasagnebladen, gevolgd door een laag spinazievulling en wat bechamelsaus. Herhaal deze lagen tot alle ingrediënten op zijn.
Eindig met een laag bechamelsaus en bestrooi royaal met mozzarella en extra Parmezaanse kaas.
4.
Bakken:
Bak de lasagne
30-35 minuten
in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
Laat de lasagne
5 minuten
rusten voordat je hem aansnijdt.
5.
Serveren:
Garneer de lasagne met verse basilicum en serveer met een frisse salade of knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email