Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Lavendel Honing Madeleines
Ingrediënten voor 12-15 stuks:
100 g bloem
100 g ongezouten boter (gesmolten en afgekoeld)
2 eieren
75 g kristalsuiker
1 eetlepel honing (bij voorkeur lavendel- of bloesemhoning)
1 theelepel gedroogde lavendelbloemetjes (eetbaar)
1/2 theelepel vanille-extract
1/2 theelepel bakpoeder
1 snufje zout
Optioneel: poedersuiker voor garnering
Bereidingswijze
1.
Voorbereiding
Vet een madeleinevorm in met boter en bestuif licht met bloem. Zet deze in de koelkast om koud te worden.
Verwarm de oven voor op 180°C.
2.
Eieren en suiker kloppen
Klop de eieren en suiker in een kom tot het mengsel licht en luchtig is.
Voeg de honing, vanille-extract en lavendelbloemetjes toe en roer voorzichtig door.
3.
Droge ingrediënten toevoegen
Zeef de bloem, bakpoeder en een snufje zout boven het eimengsel.
Meng voorzichtig met een spatel tot een glad beslag.
4.
Gesmolten boter toevoegen
Voeg de afgekoelde gesmolten boter toe en spatel deze voorzichtig door het beslag. Zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.
5.
Beslag laten rusten
Dek de kom af met plasticfolie en laat het beslag 30 minuten rusten in de koelkast. Dit zorgt voor de kenmerkende bolle vorm van de madeleines.
6.
Bakken
Vul de madeleinevormpjes tot ongeveer 3/4 vol met beslag.
Bak de madeleines 10-12 minuten, of tot ze goudbruin zijn en een bolle bovenkant hebben.
Laat de madeleines enkele minuten afkoelen in de vorm voordat je ze eruit haalt.
7.
Serveren
Bestrooi de madeleines eventueel met een beetje poedersuiker en serveer ze warm of op kamertemperatuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email