Lemon Curd Meringue Taart

Lemon Curd Meringue Taart

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Bladerdeeg (1 rol)
  • Citroenen (3, sap en rasp)
  • Suiker (150 gram)
  • Eieren (3, gescheiden)
  • Maizena (1 eetlepel)
  • Boter (50 gram)
  • Meringue: eiwitten (3), suiker (150 gram)

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg en bak blind op 180°C tot goudbruin.
  2. Maak de lemon curd: verwarm citroensap, rasp, suiker, eidooiers en maizena al roerend tot het dik wordt. Voeg boter toe en laat afkoelen.
  3. Klop de eiwitten stijf en voeg suiker toe voor de meringue.
  4. Vul de taart met lemon curd en bedek met meringue. Bak 10-12 minuten tot de meringue goudbruin is.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print