Verse koriander of peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze
Ui en knoflook fruiten
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Specerijen toevoegen
Voeg de komijn, kurkuma en paprikapoeder toe. Roer alles goed door en bak de specerijen kort mee tot ze beginnen te geuren.
Linzen en groenten toevoegen
Voeg de rode linzen, wortel en aardappel toe aan de pan. Roer goed door zodat alles bedekt is met de specerijen.
Bouillon toevoegen
Giet de groentebouillon erbij en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken, tot de linzen en groenten helemaal zacht zijn.
Pureren
Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren, of laat hem licht chunky voor een rustieke textuur. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Schep de soep in kommen, garneer met verse koriander of peterselie en serveer met een partje citroen. Heerlijk met een stuk platbrood of pita!