Fruit de ui, knoflook en gember: Verhit de olie of ghee in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember op middelhoog vuur tot de ui zacht en glazig is.
Voeg de specerijen toe: Voeg de kerriepoeder, komijn, kurkuma, koriander en eventueel chilipoeder toe. Bak de specerijen 1-2 minuten mee, zodat de smaken goed vrij komen.
Linzen en vloeistof toevoegen: Voeg de gespoelde linzen, tomaten, kokosmelk en water of bouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
Koken en sudderen: Zet het vuur lager en laat de linzen 20-25 minuten zachtjes sudderen, af en toe roerend, tot de linzen zacht en smeuïg zijn. Voeg indien nodig extra water toe als de dahl te dik wordt.
Breng op smaak: Voeg zout, peper en citroensap toe naar smaak.
Serveren: Serveer de linzen-dahl warm, gegarneerd met verse koriander en eventueel wat extra citroensap. Dit gerecht is heerlijk met rijst of naanbrood.