Linzen-dahl

Linzen Dahl

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Rode linzen (200 gram, gespoeld)
  • Kokosmelk (200 ml)
  • Water of groentebouillon (500 ml)
  • Ui (1 middelgrote, fijngehakt)
  • Knoflook (3 teentjes, fijngehakt)
  • Gember (1 eetlepel, geraspt)
  • Tomaten (2, in blokjes gesneden)
  • Kerriepoeder (2 theelepels)
  • Komijnpoeder (1 theelepel)
  • Kurkuma (1/2 theelepel)
  • Korianderpoeder (1 theelepel)
  • Chilipoeder (optioneel, naar smaak)
  • Verse koriander (voor garnering)
  • Olie of ghee (2 eetlepels)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Citroensap (van 1/2 citroen)

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui, knoflook en gember: Verhit de olie of ghee in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember op middelhoog vuur tot de ui zacht en glazig is.
  2. Voeg de specerijen toe: Voeg de kerriepoeder, komijn, kurkuma, koriander en eventueel chilipoeder toe. Bak de specerijen 1-2 minuten mee, zodat de smaken goed vrij komen.
  3. Linzen en vloeistof toevoegen: Voeg de gespoelde linzen, tomaten, kokosmelk en water of bouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
  4. Koken en sudderen: Zet het vuur lager en laat de linzen 20-25 minuten zachtjes sudderen, af en toe roerend, tot de linzen zacht en smeuïg zijn. Voeg indien nodig extra water toe als de dahl te dik wordt.
  5. Breng op smaak: Voeg zout, peper en citroensap toe naar smaak.
  6. Serveren: Serveer de linzen-dahl warm, gegarneerd met verse koriander en eventueel wat extra citroensap. Dit gerecht is heerlijk met rijst of naanbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print