Mac and Cheese met Broccoli

Mac and Cheese met Broccoli

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de mac and cheese:

  • 300 g macaroni
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 500 ml melk
  • 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar, Gruyère of een mix)
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 theelepel mosterd (optioneel)
  • Snufje nootmuskaat
  • Zout en peper naar smaak

Voor de topping:

  • 50 g broodkruim of panko
  • 2 eetlepels boter, gesmolten
  • 30 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze

1. Pasta en broccoli koken

  1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Voeg de broccoli toe tijdens de laatste 2 minuten van de kooktijd. Giet af en zet apart.

2. Kaassaus maken

  1. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een gladde roux. Laat dit 1-2 minuten zachtjes koken zonder te kleuren.
  2. Voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren, zodat er een gladde saus ontstaat. Breng aan de kook en laat 2-3 minuten indikken.
  3. Roer de geraspte kaas, Parmezaanse kaas, mosterd, nootmuskaat, zout en peper door de saus. Laat de kaas volledig smelten.

3. Mac and cheese mengen

  1. Meng de gekookte macaroni en broccoli door de kaassaus tot alles goed bedekt is.
  2. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.

4. Topping toevoegen

  1. Meng het broodkruim, gesmolten boter en Parmezaanse kaas in een kom.
  2. Strooi de topping gelijkmatig over de mac and cheese.

5. Bakken

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de mac and cheese 15-20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.

6. Serveren

Serveer de mac and cheese warm, eventueel met een frisse salade als bijgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print