Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mango Kokos Crumble
Ingrediënten voor 4-6 personen:
Voor de vulling:
3 rijpe mango’s, geschild en in blokjes gesneden
2 eetlepels suiker
1 eetlepel maïzena
Sap van 1 limoen
Voor de crumble-topping:
100 g bloem
75 g havermout
50 g geraspte kokos
75 g koude boter, in blokjes gesneden
75 g bruine suiker
Snufje zout
Bereidingswijze
1.
Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter.
2.
Vulling maken
Meng de blokjes mango in een kom met suiker, maïzena en limoensap. Zorg ervoor dat de mango goed bedekt is.
Giet het mangomengsel in de ingevette ovenschaal en spreid gelijkmatig uit.
3.
Crumble-topping maken
Meng in een kom de bloem, havermout, geraspte kokos, bruine suiker en een snufje zout.
Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel lijkt op grove broodkruimels.
4.
Samenstellen
Verdeel de crumble-topping gelijkmatig over de mango in de ovenschaal.
5.
Bakken
Bak de crumble 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de topping goudbruin is en de mango begint te bubbelen.
6.
Serveren
Laat de crumble 5-10 minuten afkoelen. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een schepje slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email