Mango Kokos Crumble

Mango Kokos Crumble

Ingrediënten voor 4-6 personen:

Voor de vulling:

  • 3 rijpe mango’s, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • Sap van 1 limoen

Voor de crumble-topping:

  • 100 g bloem
  • 75 g havermout
  • 50 g geraspte kokos
  • 75 g koude boter, in blokjes gesneden
  • 75 g bruine suiker
  • Snufje zout

Bereidingswijze

1. Oven voorverwarmen

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met boter.

2. Vulling maken

  1. Meng de blokjes mango in een kom met suiker, maïzena en limoensap. Zorg ervoor dat de mango goed bedekt is.
  2. Giet het mangomengsel in de ingevette ovenschaal en spreid gelijkmatig uit.

3. Crumble-topping maken

  1. Meng in een kom de bloem, havermout, geraspte kokos, bruine suiker en een snufje zout.
  2. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel lijkt op grove broodkruimels.

4. Samenstellen

  • Verdeel de crumble-topping gelijkmatig over de mango in de ovenschaal.

5. Bakken

  • Bak de crumble 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de topping goudbruin is en de mango begint te bubbelen.

6. Serveren

  • Laat de crumble 5-10 minuten afkoelen. Serveer warm met een bolletje vanille-ijs of een schepje slagroom.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print