Optioneel: verse muntblaadjes en extra mangoblokjes voor garnering
Bereidingswijze
1. Mangopuree maken
Schil de mango’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Pureer de mango in een blender of met een staafmixer tot een gladde puree. Bewaar een paar blokjes mango voor de garnering.
2. Yoghurtmengsel maken
Meng de Griekse yoghurt met 2 eetlepels honing, de kardemom en het vanille-extract in een kom. Roer goed door.
3. Slagroom kloppen
Klop de slagroom met de resterende 1 eetlepel honing tot zachte pieken en spatel deze voorzichtig door het yoghurtmengsel.
4. Parfait samenstellen
Neem 4 glazen en schep een laag mangopuree in de bodem.
Voeg een laag yoghurtmengsel toe.
Herhaal deze lagen tot de glazen vol zijn, eindigend met een laag yoghurtmengsel.
5. Garneren
Garneer de parfaits met gehakte pistachenoten, verse munt en extra mangoblokjes. Zet de glazen minimaal 1 uur in de koelkast om de smaken goed te laten mengen.
6. Serveren
Serveer de Mango Lassi Parfaits gekoeld en geniet van de tropische smaken.