Mango Lassi Parfait

Mango Lassi Parfait

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 rijpe mango’s (of 300 g mangopuree)
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 100 ml slagroom
  • 3 eetlepels honing (of naar smaak)
  • 1/2 theelepel kardemompoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels gehakte pistachenoten (voor garnering)
  • Optioneel: verse muntblaadjes en extra mangoblokjes voor garnering

Bereidingswijze

1. Mangopuree maken

  1. Schil de mango’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Pureer de mango in een blender of met een staafmixer tot een gladde puree. Bewaar een paar blokjes mango voor de garnering.

2. Yoghurtmengsel maken

  1. Meng de Griekse yoghurt met 2 eetlepels honing, de kardemom en het vanille-extract in een kom. Roer goed door.

3. Slagroom kloppen

  • Klop de slagroom met de resterende 1 eetlepel honing tot zachte pieken en spatel deze voorzichtig door het yoghurtmengsel.

4. Parfait samenstellen

  1. Neem 4 glazen en schep een laag mangopuree in de bodem.
  2. Voeg een laag yoghurtmengsel toe.
  3. Herhaal deze lagen tot de glazen vol zijn, eindigend met een laag yoghurtmengsel.

5. Garneren

  • Garneer de parfaits met gehakte pistachenoten, verse munt en extra mangoblokjes. Zet de glazen minimaal 1 uur in de koelkast om de smaken goed te laten mengen.

6. Serveren

  • Serveer de Mango Lassi Parfaits gekoeld en geniet van de tropische smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print