Mango Parfait

Mango Parfait

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 rijpe mango’s
  • 250 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • Sap van 1 limoen
  • 2 gelatineblaadjes
Bereidingswijze:
  1. Voorbereiding: Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water.
  2. Mango Puree: Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pureer het vruchtvlees met het limoensap tot een gladde massa.
  3. Gelatine Toevoegen: Verwarm een klein deel van de mangopuree in een pannetje (niet laten koken). Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de warme puree tot ze volledig zijn opgelost.
  4. Mengen: Meng het gelatine-mangomengsel door de resterende koude mangopuree en laat het geheel iets afkoelen.
  5. Slagroom Kloppen: Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de afgekoelde mangopuree voorzichtig door de slagroom tot een luchtig mengsel ontstaat.
  6. Vormen Gieten: Giet het mengsel in siliconenvormpjes of glazen. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
  7. Serveren: Haal de parfaits uit de vormpjes en garneer met verse mangoschijfjes en eventueel een takje munt.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print