Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mapo Tofu
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de tofu en saus:
400 g zachte tofu, in blokjes
200 g plantaardig gehakt (of champignons fijngehakt, optioneel)
2 el plantaardige olie
1 el gember, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el Szechuan-peperkorrels, licht geroosterd en fijngehakt
2 el Doubanjiang (gefermenteerde bonenpasta)
1 el sojasaus
1 el Shaoxing rijstwijn (of droge sherry)
1 tl suiker
1 tl chilivlokken (pas aan naar smaak)
300 ml groentebouillon
Voor de maïzena-mengsel:
1 el maïzena
2 el water
Voor garnering:
2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
1 tl geroosterde sesamolie
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Snijd de tofu voorzichtig in blokjes en blancheer deze 2 minuten in kokend water. Laat uitlekken en zet apart.
Smaakbasis maken:
Verhit de plantaardige olie in een diepe koekenpan of wok. Voeg gember, knoflook en Szechuan-peper toe en bak 1 minuut tot het aromatisch is.
Voeg Doubanjiang en chilivlokken toe en roerbak nog 1-2 minuten.
Saus bereiden:
Voeg het plantaardig gehakt (of champignons) toe en bak tot het lichtbruin is.
Blus af met Shaoxing rijstwijn en voeg sojasaus, suiker en groentebouillon toe. Laat 3-5 minuten zachtjes koken.
Tofu toevoegen:
Voeg de blokjes tofu voorzichtig toe aan de saus. Schep voorzichtig om zodat de tofu niet breekt.
Saus indikken:
Meng maïzena en water in een klein kommetje. Voeg dit mengsel toe aan de pan en roer voorzichtig tot de saus dikker wordt.
Serveren:
Garneer met lente-uitjes en een drupje geroosterde sesamolie.
Serveer warm met gestoomde rijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email