Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Marokkaanse Harira met Lam en Kikkererwten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
300 g lamsvlees
(in kleine blokjes, bijv. schouder of nek)
1 grote ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
2 wortels
, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij
, in stukjes gesneden
1 blik tomatenblokjes
(400 g)
2 eetlepels tomatenpuree
1 blik kikkererwten
(400 g, uitgelekt)
100 g groene of rode linzen
1,5 liter runderbouillon
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
Zout en peper
, naar smaak
Verse koriander en peterselie
, fijngehakt (voor garnering)
1 citroen
, in partjes gesneden
Bereiding:
Het vlees aanbraden
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Bak het lamsvlees in porties goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
De groenten fruiten
Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan dezelfde pan. Bak 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn.
Specerijen toevoegen
Voeg de komijn, koriander, kaneel en gemberpoeder toe en bak 1 minuut mee zodat de smaken goed vrijkomen.
Tomaten en bouillon
Doe het lamsvlees terug in de pan en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en bouillon toe.
Breng aan de kook en laat de soep
30 minuten
zachtjes pruttelen.
Kikkererwten en linzen
Voeg de linzen toe en kook
15-20 minuten
door tot de linzen gaar zijn.
Voeg de kikkererwten toe en laat nog
10 minuten
pruttelen.
Op smaak brengen
Breng de soep op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
Serveren
Schep de harira in kommen en garneer met verse koriander en peterselie.
Serveer met partjes citroen en warm flatbread of stokbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email