Marokkaanse Harira met Lam en Kikkererwten

Marokkaanse Harira met Lam en Kikkererwten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g lamsvlees (in kleine blokjes, bijv. schouder of nek)
  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik kikkererwten (400 g, uitgelekt)
  • 100 g groene of rode linzen
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse koriander en peterselie, fijngehakt (voor garnering)
  • 1 citroen, in partjes gesneden

Bereiding:

  1. Het vlees aanbraden
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Bak het lamsvlees in porties goudbruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
  2. De groenten fruiten
    • Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan dezelfde pan. Bak 5-7 minuten tot de groenten zacht zijn.
  3. Specerijen toevoegen
    • Voeg de komijn, koriander, kaneel en gemberpoeder toe en bak 1 minuut mee zodat de smaken goed vrijkomen.
  4. Tomaten en bouillon
    • Doe het lamsvlees terug in de pan en voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en bouillon toe.
    • Breng aan de kook en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Kikkererwten en linzen
    • Voeg de linzen toe en kook 15-20 minuten door tot de linzen gaar zijn.
    • Voeg de kikkererwten toe en laat nog 10 minuten pruttelen.
  6. Op smaak brengen
    • Breng de soep op smaak met zout, peper en een kneepje citroensap.
  7. Serveren
    • Schep de harira in kommen en garneer met verse koriander en peterselie.
    • Serveer met partjes citroen en warm flatbread of stokbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print