Matcha-Meringuetaart met Zwarte Sesamcrème

Matcha-Meringuetaart met Zwarte Sesamcrème

Ingrediënten voor 1  taart (20cm):

Voor de Matcha-Meringue:
  • 4 eiwitten
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 1 tl matchapoeder
  • 1 tl maïzena
  • 1 tl azijn
Voor de Zwarte Sesamcrème:
  • 250 ml slagroom
  • 100 g mascarpone
  • 50 g zwarte sesampasta (te koop in Aziatische winkels of zelfgemaakt)
  • 3 el poedersuiker
Voor de Garnering:
  • Verse frambozen of aardbeien
  • Extra matchapoeder, om te bestuiven
  • Geroosterde zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Matcha-Meringue Maken
    • Verwarm de oven voor op 120°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
    • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe terwijl je blijft kloppen tot het mengsel glanzend en stevige pieken vormt.
    • Spatel voorzichtig de matchapoeder, maïzena en azijn door het mengsel.
    • Schep het meringuemengsel in een cirkel van 20 cm op de bakplaat. Maak de randen iets hoger zodat er een kuiltje ontstaat.
    • Bak 1,5 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringue volledig afkoelen in de oven.
  2. Zwarte Sesamcrème Maken
    • Klop de slagroom met poedersuiker tot zachte pieken. Voeg de mascarpone en zwarte sesampasta toe en klop tot een gladde crème ontstaat. Zet in de koelkast tot gebruik.
  3. Samenstellen van de Taart
    • Schep de zwarte sesamcrème in het kuiltje van de afgekoelde meringue.
    • Garneer met verse frambozen, een lichte bestuiving van matchapoeder en geroosterde zwarte sesamzaadjes.
  4. Serveren
    • Serveer direct na het samenstellen om de meringue knapperig te houden.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print