Matcha-Yuzu Mille Feuille

Matcha-Yuzu Mille Feuille

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Bladerdeeglagen:
  • 1 vel bladerdeeg (kant-en-klaar)
  • 1 el poedersuiker (voor bestuiving)
Voor de Matchacrème:
  • 300 ml melk
  • 3 eidooiers
  • 70 g suiker
  • 25 g maïzena
  • 1 el matchapoeder
  • 50 g boter
Voor de Yuzu-crème:
  • 200 ml slagroom
  • 2 el yuzusap (te koop in Aziatische supermarkten)
  • 2 el poedersuiker
Voor de Garnering:
  • Poedersuiker
  • Matchapoeder
  • Verse muntblaadjes of eetbare bloemen

Bereidingswijze

  1. Bladerdeeg Voorbereiden
    • Verwarm de oven voor op 200°C.
    • Rol het bladerdeeg uit en snijd in gelijkmatige rechthoeken (ongeveer 6×12 cm). Prik de rechthoeken in met een vork om te voorkomen dat ze te veel rijzen.
    • Leg de rechthoeken op een bakplaat, bedek met bakpapier en leg een tweede bakplaat erop (om het deeg plat te houden).
    • Bak 12-15 minuten tot goudbruin en knapperig. Laat afkoelen en bestuif licht met poedersuiker.
  2. Matchacrème Maken
    • Verhit de melk en matchapoeder in een steelpan tot het begint te stomen (niet koken).
    • Klop in een kom de eidooiers, suiker en maïzena tot een glad mengsel.
    • Giet langzaam de warme melk bij het eimengsel, terwijl je blijft kloppen.
    • Giet het mengsel terug in de pan en verwarm al roerend tot het indikt. Haal van het vuur en voeg de boter toe. Laat afkoelen.
  3. Yuzu-crème Maken
    • Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Voeg voorzichtig de yuzusap toe en klop tot een gladde crème.
  4. Samenstellen van de Mille Feuille
    • Leg een plak bladerdeeg op een bord. Breng een laag matchacrème aan met een spuitzak.
    • Leg een tweede plak bladerdeeg erop en voeg een laag yuzucrème toe.
    • Herhaal tot je drie lagen bladerdeeg en afwisselende crèmes hebt. Eindig met een plak bladerdeeg bovenop.
  5. Garneren en Serveren
    • Bestuif de bovenkant met poedersuiker en een vleugje matchapoeder. Garneer met muntblaadjes of eetbare bloemen. Serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print