Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Meloen-muntsoep
Ingrediënten voor 4 personen:
1 rijpe cantaloupe- of galiameloen (ongeveer 1 kg)
10-15 verse muntblaadjes
1 eetlepel honing (optioneel)
1 limoen (sap)
100 ml koud water (of meer, afhankelijk van gewenste dikte)
Snufje zout
Optioneel: stukjes feta of parmaham voor garnering
Bereiding:
Voorbereiden van de meloen:
Snijd de meloen doormidden, verwijder de zaadjes met een lepel en schil de meloen.
Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
Blenden:
Doe de meloenstukken in een blender.
Voeg de muntblaadjes, limoensap, water en honing toe.
Blend alles tot een gladde soep. Voeg een snufje zout toe om de smaken in balans te brengen.
Afstellen:
Proef de soep en voeg indien nodig meer honing of limoensap toe.
Wil je de soep dunner? Voeg dan wat extra koud water toe.
Koelen:
Zet de soep minstens 1 uur in de koelkast zodat hij lekker koud wordt.
Serveren:
Giet de soep in mooie kommen of glazen.
Garneer met een paar extra muntblaadjes en optioneel stukjes feta of parmaham voor een extra smaakdimensie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email