Meloen-muntsoep

Meloen-muntsoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rijpe cantaloupe- of galiameloen (ongeveer 1 kg)
  • 10-15 verse muntblaadjes
  • 1 eetlepel honing (optioneel)
  • 1 limoen (sap)
  • 100 ml koud water (of meer, afhankelijk van gewenste dikte)
  • Snufje zout
  • Optioneel: stukjes feta of parmaham voor garnering

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de meloen:
    • Snijd de meloen doormidden, verwijder de zaadjes met een lepel en schil de meloen.
    • Snijd het vruchtvlees in grove stukken.
  2. Blenden:
    • Doe de meloenstukken in een blender.
    • Voeg de muntblaadjes, limoensap, water en honing toe.
    • Blend alles tot een gladde soep. Voeg een snufje zout toe om de smaken in balans te brengen.
  3. Afstellen:
    • Proef de soep en voeg indien nodig meer honing of limoensap toe.
    • Wil je de soep dunner? Voeg dan wat extra koud water toe.
  4. Koelen:
    • Zet de soep minstens 1 uur in de koelkast zodat hij lekker koud wordt.
  5. Serveren:
    • Giet de soep in mooie kommen of glazen.
    • Garneer met een paar extra muntblaadjes en optioneel stukjes feta of parmaham voor een extra smaakdimensie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print