Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mexicaanse Elote Hapjes (Mini Maïs Snacks)
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de hapjes
:
2 grote maïskolven (of 2 kopjes maïskorrels)
2 el boter, gesmolten
1/2 tl chilipoeder
1/2 tl paprikapoeder
Zout en peper naar smaak
Voor de topping
:
100 g crema (Mexicaanse zure room) of gewone zure room
50 g mayonaise
50 g cotija-kaas (of feta, verkruimeld)
1/2 limoen, in partjes
1 el verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
:
Maïs bereiden
:
Als je verse maïskolven gebruikt, gril ze op een barbecue of in een grillpan tot ze licht geschroeid zijn. Draai regelmatig om.
Snijd de maïskorrels van de kolven en meng ze met gesmolten boter, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper.
Topping maken
:
Meng de crema, mayonaise en het sap van een halve limoen in een kom. Roer goed door.
Hapjes samenstellen
:
Vul kleine serveerbakjes of lepels met een schepje van de gekruide maïs.
Lepel een beetje van de crema-mix over de maïs.
Bestrooi met cotija-kaas en koriander.
Serveren
:
Leg de hapjes op een schaal en garneer met een snufje extra chilipoeder en een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email