Mexicaanse Elote Hapjes (Mini Maïs Snacks)

Mexicaanse Elote Hapjes (Mini Maïs Snacks)

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de hapjes:
  • 2 grote maïskolven (of 2 kopjes maïskorrels)
  • 2 el boter, gesmolten
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
Voor de topping:
  • 100 g crema (Mexicaanse zure room) of gewone zure room
  • 50 g mayonaise
  • 50 g cotija-kaas (of feta, verkruimeld)
  • 1/2 limoen, in partjes
  • 1 el verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Maïs bereiden:
    • Als je verse maïskolven gebruikt, gril ze op een barbecue of in een grillpan tot ze licht geschroeid zijn. Draai regelmatig om.
    • Snijd de maïskorrels van de kolven en meng ze met gesmolten boter, chilipoeder, paprikapoeder, zout en peper.
  2. Topping maken:
    • Meng de crema, mayonaise en het sap van een halve limoen in een kom. Roer goed door.
  3. Hapjes samenstellen:
    • Vul kleine serveerbakjes of lepels met een schepje van de gekruide maïs.
    • Lepel een beetje van de crema-mix over de maïs.
    • Bestrooi met cotija-kaas en koriander.
  4. Serveren:
    • Leg de hapjes op een schaal en garneer met een snufje extra chilipoeder en een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print