Mexicaanse Taco's met Gekruid Gehakt

Mexicaanse Taco's met Gekruid Gehakt

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de taco’s:
  • 8 taco schelpen (harde maïstaco’s)
  • 400 g rundergehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel taco- of Mexicaanse kruiden
  • 1 blik tomatenpuree (70 g)
  • 50 ml water
  • Zout en peper, naar smaak
Toppings:
  • 100 g geraspte cheddar of jonge kaas
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1 tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 1 handje verse koriander (gehakt)
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • Optioneel: zure room, jalapeño-peper, salsa

Bereiding:

  1. Gehakt bereiden:
    • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui en knoflook gedurende 3 minuten tot ze glazig zijn.
    • Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en goudbruin.
    • Roer de taco kruiden, tomatenpuree en water door het gehakt. Laat het 5-7 minuten zachtjes pruttelen tot het gehakt goed gekruid en licht ingedikt is.
  2. Taco schelpen voorbereiden:
    • Verwarm de taco schelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 5 minuten in de oven op 180°C).
  3. Toppings klaarmaken:
    • Snijd de avocado, tomaat en rode ui in kleine blokjes.
    • Hak de verse koriander fijn en zet de limoenpartjes klaar.
  4. Taco’s vullen:
    • Vul elke taco schelp met een laagje gekruid gehakt.
    • Voeg toppings toe: tomaat, avocado, rode ui en geraspte cheddar.
    • Garneer met verse koriander en een kneepje limoensap.

Serveren:

Serveer de taco’s met een lepel zure room, extra salsa of wat gesneden jalapeño voor extra pit.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print