Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mexicaanse Taco's met Gekruid Gehakt
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de taco’s:
8 taco schelpen
(harde maïstaco’s)
400 g rundergehakt
1 eetlepel olijfolie
1 ui
, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 eetlepel taco- of Mexicaanse kruiden
1 blik tomatenpuree
(70 g)
50 ml water
Zout en peper
, naar smaak
Toppings:
100 g geraspte cheddar
of jonge kaas
1 avocado
, in blokjes gesneden
1 tomaat
, in blokjes gesneden
1 kleine rode ui
, fijngesneden
1 handje verse koriander
(gehakt)
1 limoen
, in partjes gesneden
Optioneel:
zure room, jalapeño-peper, salsa
Bereiding:
Gehakt bereiden:
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Fruit de ui en knoflook gedurende
3 minuten
tot ze glazig zijn.
Voeg het rundergehakt toe en bak het rul en goudbruin.
Roer de taco kruiden, tomatenpuree en water door het gehakt. Laat het
5-7 minuten
zachtjes pruttelen tot het gehakt goed gekruid en licht ingedikt is.
Taco schelpen voorbereiden:
Verwarm de taco schelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal
5 minuten
in de oven op
180°C
).
Toppings klaarmaken:
Snijd de avocado, tomaat en rode ui in kleine blokjes.
Hak de verse koriander fijn en zet de limoenpartjes klaar.
Taco’s vullen:
Vul elke taco schelp met een laagje gekruid gehakt.
Voeg toppings toe: tomaat, avocado, rode ui en geraspte cheddar.
Garneer met verse koriander en een kneepje limoensap.
Serveren:
Serveer de taco’s met een lepel zure room, extra salsa of wat gesneden jalapeño voor extra pit.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email