Mexicaanse tortilla-soep met avocado en limoen

Mexicaanse tortilla-soep met avocado en limoen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 750 ml kippen- of groentebouillon
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipoeder (aanpassen naar smaak)
  • 1 blik zwarte bonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 150 g maïskorrels (uit blik of diepvries)
  • 1 avocado, in blokjes
  • 1 limoen, in partjes
  • Een handvol verse koriander, grof gehakt
  • 4 maïstortilla’s, in reepjes gesneden en krokant gebakken
Voor garnering:
  • Geraspte cheddar of queso fresco
  • Knapperige tortilla-repen
  • Extra koriander en limoenpartjes

Bereidingswijze:

1. Basis maken
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Bak de ui, knoflook en paprika tot ze zacht zijn.
  3. Voeg de gemalen komijn en chilipoeder toe en roer goed door.
2. Tomaten en bouillon toevoegen
  1. Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook.
  2. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken zodat de smaken zich goed ontwikkelen.
3. Bonen en maïs toevoegen
  1. Voeg de zwarte bonen en maïs toe aan de soep.
  2. Laat de soep nog 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met blokjes avocado, koriander, en geraspte kaas.
  2. Voeg de krokant gebakken tortilla-repen toe en serveer met een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print