Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mexicaanse tortilla-soep met avocado en limoen
Ingrediënten voor 4 personen:
2 eetlepels olijfolie
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 rode paprika
, in blokjes
1 blik tomatenblokjes
(400 g)
750 ml kippen- of groentebouillon
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel chilipoeder
(aanpassen naar smaak)
1 blik zwarte bonen
(400 g), afgespoeld en uitgelekt
150 g maïskorrels
(uit blik of diepvries)
1 avocado
, in blokjes
1 limoen
, in partjes
Een handvol verse koriander
, grof gehakt
4 maïstortilla’s
, in reepjes gesneden en krokant gebakken
Voor garnering:
Geraspte cheddar of queso fresco
Knapperige tortilla-repen
Extra koriander en limoenpartjes
Bereidingswijze:
1. Basis maken
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Bak de ui, knoflook en paprika tot ze zacht zijn.
Voeg de gemalen komijn en chilipoeder toe en roer goed door.
2. Tomaten en bouillon toevoegen
Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook.
Laat de soep
15 minuten
zachtjes koken zodat de smaken zich goed ontwikkelen.
3. Bonen en maïs toevoegen
Voeg de zwarte bonen en maïs toe aan de soep.
Laat de soep nog
5 minuten
sudderen en breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met blokjes avocado, koriander, en geraspte kaas.
Voeg de krokant gebakken tortilla-repen toe en serveer met een partje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email