Middle Eastern Mezze Platter

Middle Eastern Mezze Platter

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de platter:
  • 1 kop hummus (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 1 kop baba ganoush (auberginedip)
  • 8 falafelballetjes (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • 1/2 kop tzatziki (yoghurtdip)
  • 1/2 kop labneh (uitgelekte yoghurt)
  • 1/2 kop gemarineerde olijven
  • 1/2 kop geroosterde noten (zoals amandelen of pistachenoten)
  • 1 handje gegrilde groenten (zoals paprika, courgette en aubergine)
  • 2 pitabroden of platbroden, in punten gesneden
  • 1/2 komkommer, in schijfjes
  • 1 tomaat, in partjes
  • Verse kruiden (zoals munt en peterselie) voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Dips voorbereiden:
    • Hummus: Meng kikkererwten, tahini, citroensap, knoflook, olijfolie, zout en komijn in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
    • Baba Ganoush: Rooster een aubergine, schep het vruchtvlees eruit en meng met tahini, citroensap, knoflook en olijfolie.
    • Tzatziki: Meng Griekse yoghurt met geraspte komkommer, knoflook, dille en een vleugje olijfolie.
  2. Falafel bereiden:
    • Als je falafel zelf maakt: meng kikkererwten, ui, knoflook, kruiden en specerijen in een keukenmachine. Vorm balletjes en frituur of bak ze tot ze goudbruin zijn.
  3. Gegrilde groenten bereiden:
    • Snijd paprika, courgette en aubergine in stukken. Bestrijk met olijfolie, bestrooi met zout en peper, en gril tot ze zacht en licht geroosterd zijn.
  4. Platter samenstellen:
    • Gebruik een groot bord of dienblad. Plaats de dips in kleine schaaltjes op het bord.
    • Schik de falafel, gegrilde groenten, olijven, noten, platbrood, komkommer en tomaat rondom de dips.
    • Garneer met verse kruiden zoals munt en peterselie.
  5. Serveren:
    • Serveer de platter direct, eventueel met extra olijfolie en een snufje za’atar of sumak over de dips.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print