Minestrone soep

Minestrone soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Olijfolie (2 eetlepels)
  • Ui (1, fijngesneden)
  • Knoflook (2 teentjes, fijngehakt)
  • Wortel (2, in plakjes)
  • Selderij (2 stengels, in stukjes)
  • Courgette (1, in blokjes gesneden)
  • Aardappelen (2 middelgrote, in blokjes gesneden)
  • Tomatenblokjes (400 gram, uit blik)
  • Groentebouillon (1 liter)
  • Witte bonen (400 gram, uit blik, afgespoeld)
  • Pasta (macaroni of kleine schelpjes) (100 gram)
  • Verse basilicum (voor garnering)
  • Parmezaanse kaas (voor serveren)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Italiaanse kruiden (1 theelepel, gedroogd)

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en knoflook: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
  2. Voeg groenten toe: Voeg de wortel, selderij, courgette en aardappelen toe. Bak de groenten 5-10 minuten tot ze beginnen te verzachten.
  3. Voeg de tomaten en bouillon toe: Voeg de tomatenblokjes, groentebouillon en Italiaanse kruiden toe. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat het 20-25 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  4. Pasta en bonen toevoegen: Voeg de pasta en witte bonen toe en laat de soep nog 10 minuten koken tot de pasta al dente is.
  5. Breng op smaak: Voeg zout en peper toe naar smaak.
  6. Serveren: Serveer de soep warm, gegarneerd met verse basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print