Mini-biefstuk-tartaar met een kwartelei

Mini-biefstuk-tartaar met een kwartelei

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g rundermuis of ossenhaas (zeer vers), fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel augurk, fijngehakt
  • 1 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 1 eidooier
  • Zout en peper, naar smaak
  • 4-6 kwarteleitjes
  • Vers brood of toast, voor serveren
  • Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering

Bereidingswijze:

1. Voorbereiden van de biefstuk-tartaar
  1. Zorg ervoor dat het vlees zeer fijn gehakt is, maar niet gepureerd. Dit kan met een scherp mes voor een betere textuur.
  2. Meng het vlees in een kom met de sjalot, kappertjes, augurk, mosterd, Worcestershiresaus, eidooier, zout en peper.
  3. Proef en pas de smaak aan met meer zout, peper of mosterd indien nodig.
2. Kwarteleieren bereiden
  1. Verhit een beetje olie in een koekenpan op laag vuur.
  2. Breek de kwarteleitjes voorzichtig in de pan en bak ze kort, tot het eiwit gestold is en de dooier zacht blijft.
3. Tartaar vormen
  1. Gebruik een kleine serveerring om de tartaar in porties te verdelen en stevig aan te drukken op individuele borden.
  2. Plaats voorzichtig een gebakken kwartelei op elke portie tartaar.
4. Serveren
  1. Garneer met fijngehakte peterselie en serveer met knapperig brood of toast.
  2. Eventueel kun je een klein beetje extra Dijonmosterd of augurk naast de tartaar serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print