Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini-biefstuk-tartaar met een kwartelei
Ingrediënten voor 4 personen:
200 g rundermuis
of ossenhaas (zeer vers), fijngehakt
1 sjalot
, fijngehakt
1 eetlepel kappertjes
, fijngehakt
1 eetlepel augurk
, fijngehakt
1 theelepel Dijonmosterd
1 theelepel Worcestershiresaus
1 eidooier
Zout en peper
, naar smaak
4-6 kwarteleitjes
Vers brood of toast
, voor serveren
Verse peterselie
, fijngehakt, voor garnering
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden van de biefstuk-tartaar
Zorg ervoor dat het vlees zeer fijn gehakt is, maar niet gepureerd. Dit kan met een scherp mes voor een betere textuur.
Meng het vlees in een kom met de sjalot, kappertjes, augurk, mosterd, Worcestershiresaus, eidooier, zout en peper.
Proef en pas de smaak aan met meer zout, peper of mosterd indien nodig.
2. Kwarteleieren bereiden
Verhit een beetje olie in een koekenpan op laag vuur.
Breek de kwarteleitjes voorzichtig in de pan en bak ze kort, tot het eiwit gestold is en de dooier zacht blijft.
3. Tartaar vormen
Gebruik een kleine serveerring om de tartaar in porties te verdelen en stevig aan te drukken op individuele borden.
Plaats voorzichtig een gebakken kwartelei op elke portie tartaar.
4. Serveren
Garneer met fijngehakte peterselie en serveer met knapperig brood of toast.
Eventueel kun je een klein beetje extra Dijonmosterd of augurk naast de tartaar serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email