Mini Bietentartaar met Geitenkaas

Mini Bietentartaar met Geitenkaas

Ingrediënten voor 12 porties:

  • 2 middelgrote gekookte rode bieten
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel fijngehakte bieslook
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper

Voor garnering:

  • Extra bieslooksprietjes
  • Walnoten (optioneel)
  • Kleine lepeltjes of amuseglaasjes

Bereidingswijze

1. Bietentartaar maken

  1. Snijd de rode bieten in hele kleine blokjes (brunoise).
  2. Meng in een kom de balsamicoazijn, olijfolie, honing, zout en peper tot een vinaigrette.
  3. Voeg de fijngesneden bieten toe aan de vinaigrette en meng goed. Laat dit 10 minuten marineren in de koelkast.

2. Geitenkaas bereiden

  1. Vorm kleine bolletjes van de geitenkaas met behulp van een theelepel of je handen.
  2. Zet de bolletjes opzij in de koelkast tot gebruik.

3. Samenstellen

  1. Schep een kleine hoeveelheid bietentartaar in elk amuselepeltje of glaasje.
  2. Plaats een bolletje geitenkaas bovenop de bietentartaar.
  3. Garneer met een klein takje bieslook en eventueel een stukje walnoot.

4. Serveren

Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print