Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini Bietentartaar met Geitenkaas
Ingrediënten voor 12 porties:
2 middelgrote gekookte rode bieten
100 g zachte geitenkaas
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel honing
1 theelepel fijngehakte bieslook
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
Voor garnering:
Extra bieslooksprietjes
Walnoten (optioneel)
Kleine lepeltjes of amuseglaasjes
Bereidingswijze
1.
Bietentartaar maken
Snijd de rode bieten in hele kleine blokjes (brunoise).
Meng in een kom de balsamicoazijn, olijfolie, honing, zout en peper tot een vinaigrette.
Voeg de fijngesneden bieten toe aan de vinaigrette en meng goed. Laat dit 10 minuten marineren in de koelkast.
2.
Geitenkaas bereiden
Vorm kleine bolletjes van de geitenkaas met behulp van een theelepel of je handen.
Zet de bolletjes opzij in de koelkast tot gebruik.
3.
Samenstellen
Schep een kleine hoeveelheid bietentartaar in elk amuselepeltje of glaasje.
Plaats een bolletje geitenkaas bovenop de bietentartaar.
Garneer met een klein takje bieslook en eventueel een stukje walnoot.
4.
Serveren
Facebook
Threads
WhatsApp
Email