Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke vierkanten of rondjes (gebruik een koekjesuitsteker voor een nette ronde vorm).
2. Beleggen
Leg de bladerdeegstukjes op de bakplaat en prik het midden van elk stuk licht in met een vork (dit voorkomt dat het midden te veel omhoog komt tijdens het bakken).
Bestrijk elk stuk met een dun laagje tomatensaus.
Verdeel de geraspte mozzarella over de tomatensaus en leg op elk stuk een halve cherrytomaat.
Bestrooi met oregano, zout en peper.
3. Bakken
Besprenkel de mini pizza’s licht met olijfolie.
Bak ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten.
4. Serveren
Haal de pizza’s uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
Garneer elke pizza met een blaadje verse basilicum.