Mini Bladerdeegpizza’s

Mini Bladerdeegpizza’s

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 1 vel bladerdeeg (ontdooid)
  • 100 g tomatensaus
  • 75 g geraspte mozzarella
  • 6 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 12 blaadjes verse basilicum
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

1. Bladerdeeg voorbereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke vierkanten of rondjes (gebruik een koekjesuitsteker voor een nette ronde vorm).

2. Beleggen

  1. Leg de bladerdeegstukjes op de bakplaat en prik het midden van elk stuk licht in met een vork (dit voorkomt dat het midden te veel omhoog komt tijdens het bakken).
  2. Bestrijk elk stuk met een dun laagje tomatensaus.
  3. Verdeel de geraspte mozzarella over de tomatensaus en leg op elk stuk een halve cherrytomaat.
  4. Bestrooi met oregano, zout en peper.

3. Bakken

  1. Besprenkel de mini pizza’s licht met olijfolie.
  2. Bak ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is en de kaas gesmolten.

4. Serveren

  1. Haal de pizza’s uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
  2. Garneer elke pizza met een blaadje verse basilicum.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print