Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini Bouillon van Garnalen
Ingrediƫnten voor 12 glaasjes:
200 g rauwe garnalenschalen (van schoongemaakte garnalen)
1 kleine ui, grof gesneden
1 wortel, in stukjes gesneden
1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, geplet
750 ml water
50 ml witte wijn
1 eetlepel tomatenpuree
1 takje tijm
1 laurierblad
1 eetlepel olijfolie
Snufje zout
Snufje zwarte peper
Voor garnering:
12 kleine garnalen (gegrild of gekookt)
Verse peterselie of dille (fijngehakt)
Bereidingswijze
1.
Bouillon maken
Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de garnalenschalen toe. Bak 3-5 minuten tot ze roze en geurig zijn.
Voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Bak nog 5 minuten tot de groenten licht gekarameliseerd zijn.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut. Blus af met de witte wijn en laat 2 minuten sudderen.
Voeg het water, tijm en laurierblad toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
2.
Bouillon zeven
Giet de bouillon door een fijne zeef in een schone pan of kom. Druk op de vaste ingrediƫnten om zoveel mogelijk smaak te extraheren.
Breng de gezeefde bouillon op smaak met zout en peper.
3.
Garnalen bereiden
Gril of kook de garnalen kort tot ze gaar zijn. Laat afkoelen.
4.
Serveren
Schenk de warme bouillon in kleine glaasjes of amusekopjes.
Plaats een garnaal aan de rand van elk glaasje of leg deze voorzichtig in de bouillon.
Garneer met een beetje fijngehakte peterselie of dille.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email