400 g lamsvlees (bijv. lamsbout of -filet), in blokjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
Zout en peper, naar smaak
12-16 kleine houten spiesjes (geweekt in water, indien nodig)
Voor de muntdip:
200 ml Griekse yoghurt
1 handvol verse muntblaadjes, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
1 theelepel olijfolie
Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Lamsvlees marineren
Meng in een kom de olijfolie, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper.
Voeg de blokjes lamsvlees toe en schep goed om zodat alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Laat het vlees minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
2. Muntdip maken
Meng de Griekse yoghurt, gehakte munt, citroensap en olijfolie in een kom.
Breng op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
3. Spiesjes maken
Rijg de gemarineerde lamsblokjes aan de houten spiesjes.
Verhit een grillpan of barbecue op middelhoog vuur. Grill de spiesjes 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
4. Serveren
Leg de mini-brochettes op een schaal en serveer met de muntdip in een kommetje ernaast.
Garneer eventueel met extra muntblaadjes en een partje citroen voor een frisse presentatie.