Mini Bruschetta met Tomaat en Basilicum

Mini Bruschetta met Tomaat en Basilicum

Ingrediënten voor 12 bruschetta:

  • 1 stokbrood of ciabatta
  • 3 rijpe tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 8-10 verse basilicumblaadjes, fijngesneden
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper

Voor garnering:

  • Extra basilicumblaadjes
  • Druppel extra olijfolie (optioneel)

Bereidingswijze

1. Brood voorbereiden

  1. Snijd het stokbrood in dunne plakjes (ongeveer 1 cm dik).
  2. Leg de plakjes op een bakplaat en bestrijk ze licht met olijfolie.
  3. Rooster de plakjes in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 5-7 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

2. Tomatentopping maken

  1. Dompel de tomaten kort in kokend water en verwijder de schil. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
  2. Meng de tomatenblokjes in een kom met de fijngesneden basilicum, olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. Laat de smaken 10 minuten intrekken.

3. Bruschetta samenstellen

  1. Wrijf de geroosterde broodjes licht in met de snijkant van een teentje knoflook voor extra smaak.
  2. Schep een lepel van de tomatentopping op elk broodje.

4. Serveren

  • Garneer de bruschetta met een klein blaadje basilicum en eventueel een druppel olijfolie. Serveer direct zodat het brood knapperig blijft.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print