Mini Ceviche Cups

Mini Ceviche Cups

Ingrediënten voor 12 cups:

Voor de ceviche:

  • 200 g witvisfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of zeebaars), in kleine blokjes
  • Sap van 2 limoenen
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 1/2 rode peper, fijngehakt (optioneel)
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 1 eetlepel koriander, fijngehakt
  • 1 theelepel zout

Voor de garnering:

  • 1/2 avocado, in kleine blokjes
  • 6 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje zout
  • Kleine tortilla cups of amuselepels

Bereidingswijze

1. Ceviche marineren

  1. Meng in een kom de blokjes vis, limoensap, sinaasappelsap, rode peper, rode ui, koriander en zout.
  2. Laat de vis 15-20 minuten marineren in de koelkast. Door het zuur in het sap zal de vis “garen” en ondoorzichtig worden.

2. Garnering voorbereiden

  1. Meng in een aparte kom de avocado en cherrytomaatjes met olijfolie en een snufje zout.
  2. Zet dit mengsel apart voor later.

3. Tortilla cups voorbereiden

  • Gebruik kant-en-klare mini tortilla cups of amuselepels voor de presentatie. Voor een knapperige twist kun je wontonvellen in een muffinvorm bakken tot kleine cups.

4. Cups vullen

  1. Schep een beetje van de gemarineerde ceviche in elke tortilla cup of op een amuselepel.
  2. Voeg een klein lepeltje van de avocado-tomaatgarnering bovenop de ceviche toe.

5. Serveren

  • Schik de gevulde cups op een serveerschaal en serveer direct, zodat de cups knapperig blijven.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print