200 g witvisfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of zeebaars), in kleine blokjes
Sap van 2 limoenen
Sap van 1 sinaasappel
1/2 rode peper, fijngehakt (optioneel)
1/2 rode ui, fijngehakt
1 eetlepel koriander, fijngehakt
1 theelepel zout
Voor de garnering:
1/2 avocado, in kleine blokjes
6 cherrytomaatjes, in kwarten gesneden
1 eetlepel olijfolie
Snufje zout
Kleine tortilla cups of amuselepels
Bereidingswijze
1. Ceviche marineren
Meng in een kom de blokjes vis, limoensap, sinaasappelsap, rode peper, rode ui, koriander en zout.
Laat de vis 15-20 minuten marineren in de koelkast. Door het zuur in het sap zal de vis “garen” en ondoorzichtig worden.
2. Garnering voorbereiden
Meng in een aparte kom de avocado en cherrytomaatjes met olijfolie en een snufje zout.
Zet dit mengsel apart voor later.
3. Tortilla cups voorbereiden
Gebruik kant-en-klare mini tortilla cups of amuselepels voor de presentatie. Voor een knapperige twist kun je wontonvellen in een muffinvorm bakken tot kleine cups.
4. Cups vullen
Schep een beetje van de gemarineerde ceviche in elke tortilla cup of op een amuselepel.
Voeg een klein lepeltje van de avocado-tomaatgarnering bovenop de ceviche toe.
5. Serveren
Schik de gevulde cups op een serveerschaal en serveer direct, zodat de cups knapperig blijven.