Mini Courgette Beignets

Mini Courgette Beignets

Ingrediënten voor 12 stuks:

  • 1 middelgrote courgette
  • 50 g bloem
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel oregano
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper
  • Plantaardige olie (voor frituren)

Voor de yoghurtdip:

  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel fijngehakte dille
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Bereidingswijze

1. Courgette voorbereiden

  1. Rasp de courgette met een grove rasp.
  2. Bestrooi de geraspte courgette licht met zout en laat 10 minuten staan om vocht vrij te laten komen.
  3. Knijp het overtollige vocht uit de courgette met je handen of een schone theedoek.

2. Beignetbeslag maken

  1. Meng in een kom de uitgeknepen courgette, bloem, ei, knoflook, Parmezaanse kaas, paprikapoeder, oregano, zout en peper.
  2. Roer tot een stevig mengsel ontstaat.

3. Beignets bakken

  1. Verhit een laag plantaardige olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Vorm kleine hoopjes van het courgettemengsel en plaats ze voorzichtig in de hete olie.
  3. Bak de beignets 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  4. Laat uitlekken op keukenpapier.

4. Yoghurtdip maken

  1. Meng in een kleine kom de Griekse yoghurt, citroensap, dille, zout en peper.
  2. Zet de dip in de koelkast tot gebruik.

5. Serveren

  • Schik de courgettebeignets op een schaal en serveer met de frisse yoghurtdip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print