Mini-empanada's gevuld met gekruid gehakt

Mini-empanada's gevuld met gekruid gehakt

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor het deeg:
  • 250 g bloem
  • 125 g koude boter, in blokjes
  • 1 ei
  • 2-3 eetlepels koud water
  • 1/2 theelepel zout
Voor de vulling:
  • 250 g rundergehakt
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak
Voor de afwerking:
  • 1 ei, losgeklopt
  • Sesamzaadjes (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Deeg maken
  1. Meng de bloem en het zout in een grote kom.
  2. Voeg de boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op fijne kruimels lijkt.
  3. Voeg het ei en koud water toe. Kneed kort tot een soepel deeg. Verpak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Vulling bereiden
  1. Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg paprikapoeder, komijn, chilipoeder, tomatenpuree, zout en peper toe. Roer goed en laat even sudderen.
  3. Haal van het vuur en meng de peterselie erdoor. Laat afkoelen.
3. Empanada’s vormen
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Rol het deeg dun uit en steek cirkels uit met een glas of uitsteker (ongeveer 8 cm doorsnee).
  3. Leg een theelepel vulling in het midden van elke cirkel. Vouw het deeg dubbel en druk de randen aan met een vork.
4. Afwerken en bakken
  1. Leg de empanada’s op de bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
  2. Bak de empanada’s in 20-25 minuten goudbruin en knapperig.

Serveren

  • Serveer warm, eventueel met een pittige tomatensaus of yoghurtdip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print