Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini-empanada's gevuld met gekruid gehakt
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het deeg:
250 g bloem
125 g koude boter
, in blokjes
1 ei
2-3 eetlepels koud water
1/2 theelepel zout
Voor de vulling:
250 g rundergehakt
1 kleine ui
, fijngehakt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
(optioneel)
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels verse peterselie
, fijngehakt
Zout en peper
, naar smaak
Voor de afwerking:
1 ei
, losgeklopt
Sesamzaadjes
(optioneel)
Bereidingswijze:
1. Deeg maken
Meng de bloem en het zout in een grote kom.
Voeg de boter toe en wrijf met je vingers tot het mengsel op fijne kruimels lijkt.
Voeg het ei en koud water toe. Kneed kort tot een soepel deeg. Verpak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Vulling bereiden
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg paprikapoeder, komijn, chilipoeder, tomatenpuree, zout en peper toe. Roer goed en laat even sudderen.
Haal van het vuur en meng de peterselie erdoor. Laat afkoelen.
3. Empanada’s vormen
Verwarm de oven voor op
200°C
en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg dun uit en steek cirkels uit met een glas of uitsteker (ongeveer 8 cm doorsnee).
Leg een theelepel vulling in het midden van elke cirkel. Vouw het deeg dubbel en druk de randen aan met een vork.
4. Afwerken en bakken
Leg de empanada’s op de bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
Bak de empanada’s in
20-25 minuten
goudbruin en knapperig.
Serveren
Serveer warm, eventueel met een pittige tomatensaus of yoghurtdip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email