Mini Falafel met Tahinisaus

Mini Falafel met Tahinisaus

Ingrediƫnten voor 12 stuks:

Voor de falafel:

  • 200 g kikkererwten (uitgelekt, indien uit blik)
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 2 eetlepels bloem of kikkererwtenmeel
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper
  • Plantaardige olie (voor het bakken)

Voor de tahinisaus:

  • 2 eetlepels tahini (sesampasta)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels water (of meer voor een dunnere saus)
  • Snufje zout

Voor garnering:

  • Verse peterselie of koriander
  • Chilivlokken (optioneel)
  • Kleine lepeltjes of prikkers

Bereidingswijze

1. Falafel bereiden

  1. Doe de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, komijn, korianderpoeder, zout en peper in een keukenmachine.
  2. Mix tot een grove pasta. Voeg de bloem toe om het mengsel steviger te maken.
  3. Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot.

2. Falafel bakken

  1. Verhit een laagje plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Bak de falafelballetjes in porties goudbruin en krokant, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  3. Laat uitlekken op keukenpapier.

3. Tahinisaus maken

  1. Meng in een kom de tahini, citroensap en water tot een gladde saus. Voeg een snufje zout toe en roer goed.

4. Samenstellen

  1. Leg elk falafelballetje op een lepeltje of prik ze op een cocktailprikker.
  2. Schep een klein beetje tahinisaus over elk balletje.
  3. Garneer met een blaadje peterselie of koriander en, indien gewenst, een snufje chilivlokken.

5. Serveren

  • Schik de falafelballetjes op een schaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print