Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini Falafel met Tahinisaus
Ingrediƫnten voor 12 stuks:
Voor de falafel:
200 g kikkererwten (uitgelekt, indien uit blik)
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
1 theelepel komijn
1/2 theelepel korianderpoeder
2 eetlepels bloem of kikkererwtenmeel
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
Plantaardige olie (voor het bakken)
Voor de tahinisaus:
2 eetlepels tahini (sesampasta)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels water (of meer voor een dunnere saus)
Snufje zout
Voor garnering:
Verse peterselie of koriander
Chilivlokken (optioneel)
Kleine lepeltjes of prikkers
Bereidingswijze
1.
Falafel bereiden
Doe de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, komijn, korianderpoeder, zout en peper in een keukenmachine.
Mix tot een grove pasta. Voeg de bloem toe om het mengsel steviger te maken.
Vorm kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
2.
Falafel bakken
Verhit een laagje plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur.
Bak de falafelballetjes in porties goudbruin en krokant, ongeveer 2-3 minuten per kant.
Laat uitlekken op keukenpapier.
3.
Tahinisaus maken
Meng in een kom de tahini, citroensap en water tot een gladde saus. Voeg een snufje zout toe en roer goed.
4.
Samenstellen
Leg elk falafelballetje op een lepeltje of prik ze op een cocktailprikker.
Schep een klein beetje tahinisaus over elk balletje.
Garneer met een blaadje peterselie of koriander en, indien gewenst, een snufje chilivlokken.
5.
Serveren
Schik de falafelballetjes op een schaal en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email