Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini Garnalencocktails
Ingrediƫnten voo0 r12 stuks:
Voor de garnalen:
200 g garnalen (gepeld en gekookt)
1 theelepel citroensap
Snufje zout
Snufje peper
Voor de cocktailsaus:
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel ketchup
1 theelepel citroensap
1 theelepel Worcestersaus
Snufje paprikapoeder
Optioneel: een druppel tabasco voor wat pit
Voor de garnering:
6 blaadjes kropsla (fijn gesneden)
6 cherrytomaatjes (in vieren gesneden)
1 eetlepel bieslook, fijngehakt
Citroenschijfjes (voor decoratie)
Overige:
12 kleine glaasjes of amuselepels
Bereidingswijze
1.
Garnalen marineren
Meng de garnalen met citroensap, een snufje zout en peper.
Zet apart in de koelkast terwijl je de andere ingrediƫnten voorbereidt.
2.
Cocktailsaus maken
Meng in een kleine kom de mayonaise, ketchup, citroensap, Worcestersaus en paprikapoeder.
Proef en voeg eventueel tabasco toe voor een pittige touch. Zet in de koelkast tot gebruik.
3.
Glas vullen
Leg een klein laagje fijngesneden sla onderin elk glaasje.
Schep een beetje van de cocktailsaus op de sla.
Voeg 2-3 garnalen toe bovenop de saus.
4.
Afmaken
Garneer elk glaasje met een kwart cherrytomaat, wat fijngehakte bieslook en een klein schijfje citroen.
Serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email