Mini Garnalencocktails

Mini Garnalencocktails

Ingrediƫnten voo0 r12 stuks:

Voor de garnalen:

  • 200 g garnalen (gepeld en gekookt)
  • 1 theelepel citroensap
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Voor de cocktailsaus:

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • Snufje paprikapoeder
  • Optioneel: een druppel tabasco voor wat pit

Voor de garnering:

  • 6 blaadjes kropsla (fijn gesneden)
  • 6 cherrytomaatjes (in vieren gesneden)
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • Citroenschijfjes (voor decoratie)

Overige:

  • 12 kleine glaasjes of amuselepels

Bereidingswijze

1. Garnalen marineren

  1. Meng de garnalen met citroensap, een snufje zout en peper.
  2. Zet apart in de koelkast terwijl je de andere ingrediƫnten voorbereidt.

2. Cocktailsaus maken

  1. Meng in een kleine kom de mayonaise, ketchup, citroensap, Worcestersaus en paprikapoeder.
  2. Proef en voeg eventueel tabasco toe voor een pittige touch. Zet in de koelkast tot gebruik.

3. Glas vullen

  1. Leg een klein laagje fijngesneden sla onderin elk glaasje.
  2. Schep een beetje van de cocktailsaus op de sla.
  3. Voeg 2-3 garnalen toe bovenop de saus.

4. Afmaken

  1. Garneer elk glaasje met een kwart cherrytomaat, wat fijngehakte bieslook en een klein schijfje citroen.
  2. Serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print