Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini Groentespiesjes
Ingrediënten voor 12 spiesjes:
12 blokjes feta (ongeveer 1,5 cm)
12 cherrytomaatjes
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel oregano
1/2 theelepel knoflookpoeder
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
12 cocktailprikkers
Bereidingswijze
1.
Groenten voorbereiden
Snijd de courgette in halve maantjes van ongeveer 0,5 cm dik.
Snijd de paprika’s in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de cherrytomaatjes.
2.
Groenten marineren
Meng de olijfolie met oregano, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.
Voeg de gesneden groenten toe en meng goed, zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de marinade.
3.
Groenten grillen
Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
Grill de courgette en paprika’s 2-3 minuten per kant, tot ze mooie grillstrepen hebben. Laat afkoelen.
4.
Spiesjes samenstellen
Rijg op elke cocktailprikker een cherrytomaatje, een blokje feta, een stukje courgette en een blokje paprika. Herhaal dit voor alle prikkers.
Schik de spiesjes op een serveerschaal.
5.
Serveren
Serveer de groentespiesjes op kamertemperatuur. Eventueel kun je ze besprenkelen met een beetje extra olijfolie of een druppel balsamico-glazuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email