12 kleine houten spiesjes (geweekt in water, indien nodig)
Voor de mosterdsaus:
2 eetlepels boter
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel Dijonmosterd
100 ml room (slagroom of kookroom)
50 ml witte wijn (optioneel)
Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze:
1. Varkenshaas marineren
Meng in een kom de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
Voeg de blokjes varkenshaas toe en schep goed om zodat de marinade alle stukjes bedekt. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
2. Spiesjes maken
Rijg 3-4 blokjes varkenshaas aan elk spiesje.
Verhit een grillpan of gewone koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm.
3. Mosterdsaus maken
Smelt de boter in een kleine pan. Fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de witte wijn toe (indien gebruikt) en laat kort inkoken. Roer dan de grove mosterd, Dijonmosterd en room erdoor.
Laat de saus zachtjes sudderen tot deze licht is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
Plaats de spiesjes op een bord of serveerschaal.
Schenk de mosterdsaus ernaast of eroverheen.
Garneer met verse kruiden, zoals peterselie of tijm.