Mini-spiesjes van varkenshaas met mosterdsaus

Mini-spiesjes van varkenshaas met mosterdsaus

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de spiesjes:
  • 400 g varkenshaas, in blokjes van 2-3 cm
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 12 kleine houten spiesjes (geweekt in water, indien nodig)
Voor de mosterdsaus:
  • 2 eetlepels boter
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • 100 ml room (slagroom of kookroom)
  • 50 ml witte wijn (optioneel)
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

1. Varkenshaas marineren
  1. Meng in een kom de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper.
  2. Voeg de blokjes varkenshaas toe en schep goed om zodat de marinade alle stukjes bedekt. Laat minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
2. Spiesjes maken
  1. Rijg 3-4 blokjes varkenshaas aan elk spiesje.
  2. Verhit een grillpan of gewone koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spiesjes 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal uit de pan en houd warm.
3. Mosterdsaus maken
  1. Smelt de boter in een kleine pan. Fruit de sjalot en knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de witte wijn toe (indien gebruikt) en laat kort inkoken. Roer dan de grove mosterd, Dijonmosterd en room erdoor.
  3. Laat de saus zachtjes sudderen tot deze licht is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
  1. Plaats de spiesjes op een bord of serveerschaal.
  2. Schenk de mosterdsaus ernaast of eroverheen.
  3. Garneer met verse kruiden, zoals peterselie of tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print