Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mini Tartaar van Tonijn
Ingrediƫnten voor 10-12 hapjes:
200 g verse tonijn (sushi-kwaliteit)
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel sesamolie
1/2 theelepel limoensap
1/2 avocado, in kleine blokjes
1 theelepel fijngehakte bieslook
1/2 rode peper, fijngehakt (optioneel)
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Voor garnering:
10-12 kleine lepeltjes of amuseglaasjes
Dunne schijfjes radijs
Blaadjes koriander (optioneel)
Bereidingswijze
1.
Tonijn bereiden
Snijd de verse tonijn in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. Zorg dat de blokjes gelijkmatig zijn voor een mooie presentatie.
2.
Dressing maken
Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en limoensap.
Voeg de fijngehakte rode peper (optioneel) en bieslook toe.
3.
Tartaar samenstellen
Meng de blokjes tonijn voorzichtig met de dressing. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
Voeg de avocado voorzichtig toe, zodat de blokjes niet breken. Meng lichtjes.
4.
Serveren
Schep kleine porties van de tonijntartaar in amuselepels of glaasjes.
Garneer met een schijfje radijs, een blaadje koriander en een snufje geroosterde sesamzaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email