Mini Tartaar van Tonijn

Mini Tartaar van Tonijn

Ingrediƫnten voor 10-12 hapjes:

  • 200 g verse tonijn (sushi-kwaliteit)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1/2 theelepel limoensap
  • 1/2 avocado, in kleine blokjes
  • 1 theelepel fijngehakte bieslook
  • 1/2 rode peper, fijngehakt (optioneel)
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Voor garnering:

  • 10-12 kleine lepeltjes of amuseglaasjes
  • Dunne schijfjes radijs
  • Blaadjes koriander (optioneel)

Bereidingswijze

1. Tonijn bereiden

  1. Snijd de verse tonijn in kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm. Zorg dat de blokjes gelijkmatig zijn voor een mooie presentatie.

2. Dressing maken

  1. Meng in een kom de sojasaus, sesamolie en limoensap.
  2. Voeg de fijngehakte rode peper (optioneel) en bieslook toe.

3. Tartaar samenstellen

  1. Meng de blokjes tonijn voorzichtig met de dressing. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
  2. Voeg de avocado voorzichtig toe, zodat de blokjes niet breken. Meng lichtjes.

4. Serveren

  1. Schep kleine porties van de tonijntartaar in amuselepels of glaasjes.
  2. Garneer met een schijfje radijs, een blaadje koriander en een snufje geroosterde sesamzaadjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print