Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Miso-Karamel Brownie Sundae
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de Brownies:
150 g pure chocolade
100 g ongezouten boter
150 g suiker
2 eieren
80 g bloem
1/2 tl zout
Voor de Miso-Karamelsaus:
100 g suiker
50 ml water
100 ml slagroom
1 el witte misopasta
30 g boter
Voor de Sundae:
4 bollen vanille-ijs
Gehakte noten (bijvoorbeeld amandelen of walnoten)
Chocoladeschilfers (optioneel)
Zeezoutvlokken, voor garnering
Bereidingswijze
Brownies Bakken
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm (20×20 cm) met bakpapier.
Smelt de boter en chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer goed door tot een glad mengsel.
Klop de suiker en eieren tot een luchtig geheel. Voeg het chocolademengsel toe en meng goed.
Zeef de bloem en het zout erbij en spatel voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in de bakvorm en bak 20-25 minuten. Laat volledig afkoelen en snijd in blokjes.
Miso-Karamelsaus Maken
Verwarm de suiker en water in een steelpan op middelhoog vuur tot een amberkleurige karamel ontstaat.
Haal van het vuur en voeg voorzichtig de slagroom toe (pas op, het kan spatten). Roer tot een gladde saus.
Voeg de boter en misopasta toe en roer tot alles goed gemengd is. Laat afkoelen.
Sundae Samenstellen
Plaats een paar brownieblokjes in een glas of kom.
Voeg een bol vanille-ijs toe.
Giet er een royale hoeveelheid miso-karamelsaus overheen.
Bestrooi met gehakte noten, chocoladeschilfers en een snufje zeezoutvlokken.
Serveren
Serveer direct en geniet van de perfecte balans tussen zoet en hartig.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email