Miso-Karamel Brownie Sundae

Miso-Karamel Brownie Sundae

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de Brownies:
  • 150 g pure chocolade
  • 100 g ongezouten boter
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 80 g bloem
  • 1/2 tl zout
Voor de Miso-Karamelsaus:
  • 100 g suiker
  • 50 ml water
  • 100 ml slagroom
  • 1 el witte misopasta
  • 30 g boter
Voor de Sundae:
  • 4 bollen vanille-ijs
  • Gehakte noten (bijvoorbeeld amandelen of walnoten)
  • Chocoladeschilfers (optioneel)
  • Zeezoutvlokken, voor garnering

Bereidingswijze

  1. Brownies Bakken
    • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm (20×20 cm) met bakpapier.
    • Smelt de boter en chocolade au bain-marie of in de magnetron. Roer goed door tot een glad mengsel.
    • Klop de suiker en eieren tot een luchtig geheel. Voeg het chocolademengsel toe en meng goed.
    • Zeef de bloem en het zout erbij en spatel voorzichtig door het beslag.
    • Giet het beslag in de bakvorm en bak 20-25 minuten. Laat volledig afkoelen en snijd in blokjes.
  2. Miso-Karamelsaus Maken
    • Verwarm de suiker en water in een steelpan op middelhoog vuur tot een amberkleurige karamel ontstaat.
    • Haal van het vuur en voeg voorzichtig de slagroom toe (pas op, het kan spatten). Roer tot een gladde saus.
    • Voeg de boter en misopasta toe en roer tot alles goed gemengd is. Laat afkoelen.
  3. Sundae Samenstellen
    • Plaats een paar brownieblokjes in een glas of kom.
    • Voeg een bol vanille-ijs toe.
    • Giet er een royale hoeveelheid miso-karamelsaus overheen.
    • Bestrooi met gehakte noten, chocoladeschilfers en een snufje zeezoutvlokken.
  4. Serveren
    • Serveer direct en geniet van de perfecte balans tussen zoet en hartig.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print