Klop de slagroom tot zachte pieken en zet deze in de koelkast.
2. Eidooiermengsel maken
Klop de eidooiers met 75 g suiker en het vanille-extract in een hittebestendige kom tot een licht en romig mengsel.
Plaats de kom boven een pan met zacht kokend water (au bain-marie) en blijf kloppen tot het mengsel licht warm aanvoelt en dikker wordt.
Haal van het vuur en roer de afgekoelde koffie en het oploskoffiepoeder door het mengsel.
3. Eiwitten kloppen
Klop in een schone kom de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken.
Voeg geleidelijk de resterende 25 g suiker toe en blijf kloppen tot stijve, glanzende pieken.
4. Alles samenvoegen
Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het koffiemengsel.
Voeg vervolgens de opgeklopte eiwitten toe en spatel voorzichtig door, zodat het mengsel luchtig blijft.
5. Invriezen
Giet het mengsel in een cakevorm bekleed met plasticfolie of in individuele ramekins. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 6 uur (bij voorkeur een nacht) invriezen.
6. Serveren
Haal de parfait uit de vorm en snijd in plakken (of serveer direct uit de ramekins).
Garneer met geraspte chocolade, een toefje slagroom en eventueel een koffieboon.