Controleer de mosselen en verwijder open of beschadigde exemplaren. Spoel ze grondig onder koud water.
2. Knoflookboter maken
Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de sjalot, knoflook en rode chilipeper toe. Bak 2-3 minuten, tot de knoflook geurig is.
3. Mosselen koken
Voeg de witte wijn en het citroensap toe aan de pan en breng aan de kook.
Doe de mosselen in de pan, dek af met een deksel en kook gedurende 4-5 minuten, of tot de mosselen open zijn. Schud de pan halverwege om de mosselen gelijkmatig te garen.
4. Afwerken
Bestrooi de mosselen met de citroenzest en verse peterselie.
Breng op smaak met zout en peper, indien nodig.
5. Serveren
Schep de mosselen in diepe borden en giet de pittige knoflookboter eroverheen. Serveer met knapperig brood om de saus op te dippen.