Mosselen in een pittige knoflookboter

Mosselen in een pittige knoflookboter

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 kg verse mosselen, schoongemaakt
  • 100 g boter
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (of 1/2 theelepel chilivlokken)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1/2 citroen, sap en zest
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak

Bereidingswijze:

1. Mosselen voorbereiden
  1. Controleer de mosselen en verwijder open of beschadigde exemplaren. Spoel ze grondig onder koud water.
2. Knoflookboter maken
  1. Verhit de boter en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de sjalot, knoflook en rode chilipeper toe. Bak 2-3 minuten, tot de knoflook geurig is.
3. Mosselen koken
  1. Voeg de witte wijn en het citroensap toe aan de pan en breng aan de kook.
  2. Doe de mosselen in de pan, dek af met een deksel en kook gedurende 4-5 minuten, of tot de mosselen open zijn. Schud de pan halverwege om de mosselen gelijkmatig te garen.
4. Afwerken
  1. Bestrooi de mosselen met de citroenzest en verse peterselie.
  2. Breng op smaak met zout en peper, indien nodig.
5. Serveren
  • Schep de mosselen in diepe borden en giet de pittige knoflookboter eroverheen. Serveer met knapperig brood om de saus op te dippen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print