Mosselsoep met venkel

Mosselsoep met venkel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 kg mosselen, schoongemaakt
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml droge witte wijn
  • 500 ml visbouillon
  • 150 ml slagroom
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse dille of venkelgroen
  • Stokbrood, om erbij te serveren

Bereidingswijze:

1. Mosselen koken
  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan. Voeg de mosselen en 100 ml witte wijn toe.
  2. Dek af en laat de mosselen op hoog vuur 3-5 minuten koken, totdat ze open zijn.
  3. Haal de mosselen uit de pan en zet apart. Zeef het mosselkookvocht en bewaar het.
2. Soepbasis maken
  1. Verhit de overige olijfolie in een soeppan. Voeg de sjalot, knoflook en venkelzaad toe en bak tot de sjalot glazig is.
  2. Voeg de plakjes venkel toe en bak deze enkele minuten mee.
3. Bouillon toevoegen
  1. Voeg het mosselkookvocht, de visbouillon en de resterende witte wijn toe. Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de venkel zacht is (ongeveer 10 minuten).
4. Afwerken
  1. Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde soep.
  2. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de gekookte mosselen toe (bewaar er een paar in de schelp voor de garnering).
5. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse dille of venkelgroen.
  2. Serveer met knapperig stokbrood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print