Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mosterdsoep met Prei en Spekjes
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 eetlepels mosterd (Dijon of grove mosterd)
1 prei, in dunne ringen gesneden
150 g spekjes
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
750 ml kippenbouillon
250 ml room (slagroom of kookroom)
2 eetlepels boter
1 eetlepel bloem
Peper en zout naar smaak
Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:
Voorbereiding
: Verhit de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Bakken van spekjes
: Voeg de spekjes toe en bak ze krokant. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Fruit de ui en knoflook
: Voeg de ui en knoflook toe aan het achtergebleven vet en fruit ze zachtjes aan tot ze glazig zijn.
Voeg prei toe
: Doe de prei erbij en bak deze nog 3 minuten mee.
Bouillon toevoegen
: Bestrooi het mengsel met de bloem en roer goed door. Giet de bouillon erbij terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
Soep laten sudderen
: Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
Mosterd en room
: Voeg de mosterd en de room toe, roer goed en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
: Verdeel de soep over kommen, garneer met de krokante spekjes en eventueel verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email