Mosterdsoep met Prei en Spekjes

Mosterdsoep met Prei en Spekjes

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels mosterd (Dijon of grove mosterd)
  • 1 prei, in dunne ringen gesneden
  • 150 g spekjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 750 ml kippenbouillon
  • 250 ml room (slagroom of kookroom)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bloem
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Bereidingswijze:
  1. Voorbereiding: Verhit de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Bakken van spekjes: Voeg de spekjes toe en bak ze krokant. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Fruit de ui en knoflook: Voeg de ui en knoflook toe aan het achtergebleven vet en fruit ze zachtjes aan tot ze glazig zijn.
  4. Voeg prei toe: Doe de prei erbij en bak deze nog 3 minuten mee.
  5. Bouillon toevoegen: Bestrooi het mengsel met de bloem en roer goed door. Giet de bouillon erbij terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
  6. Soep laten sudderen: Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
  7. Mosterd en room: Voeg de mosterd en de room toe, roer goed en verwarm zonder te koken. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveren: Verdeel de soep over kommen, garneer met de krokante spekjes en eventueel verse peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print