Mulligatawny Soep

Mulligatawny Soep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 middelgrote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 wortel, in blokjes
  • 1 appel, geschild en in blokjes
  • 1 middelgrote aardappel, in blokjes
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • 1 kop rode linzen, afgespoeld
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Verse koriander, fijngehakt
    • Een scheutje kokosmelk
    • Geroosterde cashewnoten (optioneel)

Bereiding:

  1. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit deze 3-4 minuten tot ze zacht en geurig zijn.
  2. Groenten en specerijen toevoegen:
    • Voeg de wortel, appel en aardappel toe aan de pan en roer goed.
    • Strooi het kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, en chilipoeder erover en bak 2 minuten mee om de specerijen te activeren.
  3. Linzen en bouillon toevoegen:
    • Voeg de afgespoelde linzen en groentebouillon toe.
    • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 25-30 minuten zachtjes koken, totdat de linzen en groenten zacht zijn.
  4. Soep pureren:
    • Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
    • Roer de kokosmelk en citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, een scheutje kokosmelk, en eventueel geroosterde cashewnoten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print