Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Mulligatawny Soep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 eetlepels plantaardige olie
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 cm verse gember, geraspt
1 wortel, in blokjes
1 appel, geschild en in blokjes
1 middelgrote aardappel, in blokjes
1 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
1 kop rode linzen, afgespoeld
1 liter groentebouillon
200 ml kokosmelk
Sap van 1 citroen
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verse koriander, fijngehakt
Een scheutje kokosmelk
Geroosterde cashewnoten (optioneel)
Bereiding:
Aromatische basis maken:
Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook en gember toe en fruit deze 3-4 minuten tot ze zacht en geurig zijn.
Groenten en specerijen toevoegen:
Voeg de wortel, appel en aardappel toe aan de pan en roer goed.
Strooi het kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, en chilipoeder erover en bak 2 minuten mee om de specerijen te activeren.
Linzen en bouillon toevoegen:
Voeg de afgespoelde linzen en groentebouillon toe.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 25-30 minuten zachtjes koken, totdat de linzen en groenten zacht zijn.
Soep pureren:
Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
Roer de kokosmelk en citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander, een scheutje kokosmelk, en eventueel geroosterde cashewnoten.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email