Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
No-bake Oreo Cheesecake
Ingrediƫnten voor 8-10 personen:
Voor de bodem:
300 g
Oreo koekjes (ongeveer 25 stuks)
100 g
ongezouten boter (gesmolten)
Voor de vulling:
500 g
roomkaas (op kamertemperatuur)
100 g
poedersuiker
1 theelepel
vanille-extract
200 ml
slagroom (koud)
10 Oreo koekjes
(grof gehakt)
Voor de garnering:
8-10 Oreo koekjes
(heel of verkruimeld)
100 ml
slagroom (optioneel, voor toefjes)
Bereidingswijze
1. De bodem maken:
Maal de Oreo koekjes fijn in een keukenmachine (inclusief de vulling) tot fijne kruimels.
Meng de gesmolten boter met de koekkruimels tot een nat zandmengsel.
Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem van een springvorm (20-22 cm). Druk stevig aan met de achterkant van een lepel.
Zet de bodem in de koelkast om op te stijven terwijl je de vulling maakt.
2. De vulling bereiden:
Klop de roomkaas in een grote kom met een mixer tot een gladde, romige massa.
Voeg de poedersuiker en het vanille-extract toe en mix goed door.
Klop in een aparte kom de slagroom stijf. Spatel de opgeklopte slagroom voorzichtig door het roomkaasmengsel.
Roer de grof gehakte Oreo koekjes door de vulling.
3. De cheesecake samenstellen:
Giet de roomkaasvulling over de afgekoelde Oreo-bodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
Zet de cheesecake minimaal
4 uur
(of een hele nacht) in de koelkast om stevig te worden.
4. Garneren en serveren:
Haal de cheesecake uit de springvorm en plaats hem op een serveerbord.
Spuit eventueel toefjes slagroom langs de rand van de cheesecake en garneer met hele Oreo’s en verkruimelde Oreo’s bovenop.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email