Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Noord-Afrikaanse Harira
Ingrediƫnten voor 4 personen:
300 g lamsvlees (bij voorkeur schouder), in blokjes
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
2 wortels, in blokjes
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 liter runder- of groentebouillon
100 g rode linzen, gewassen
150 g gekookte kikkererwten (blik of gedroogd en geweekt)
50 g vermicelli of dunne noedels (optioneel)
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Verse koriander, fijngehakt
Een schijfje citroen
Bereiding:
Lamsvlees aanbraden:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Bak het lamsvlees rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Aromaten fruiten:
Voeg in dezelfde pan de ui, knoflook, bleekselderij en wortel toe.
Fruit deze 5 minuten tot ze zacht en geurig zijn.
Specerijen toevoegen:
Roer de kurkuma, komijn, kaneel, gemberpoeder en paprikapoeder door de groenten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut mee.
Soepbasis koken:
Doe het lamsvlees terug in de pan, samen met de tomatenblokjes en bouillon.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 45 minuten zachtjes koken.
Linzen en kikkererwten toevoegen:
Voeg de rode linzen en kikkererwten toe en laat 20 minuten sudderen tot de linzen zacht zijn.
Noedels koken (optioneel):
Als je vermicelli gebruikt, voeg deze toe in de laatste 10 minuten van de kooktijd.
Afwerken:
Proef de soep en breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur en roer de fijngehakte koriander erdoor.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met extra koriander en een schijfje citroen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email