Oesters met Citroen en Sjalotvinaigrette

Oesters met Citroen en Sjalotvinaigrette

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 12 verse oesters
  • 1 sjalotje (fijngehakt)
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • 1 citroen (in partjes gesneden)
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • Optioneel: enkele takjes verse peterselie of bieslook (fijngehakt)
  • Crushed ijs (voor serveren)

Bereiding:

  1. Sjalotvinaigrette maken: Meng de fijngesneden sjalot met de rode wijnazijn, citroensap, suiker, zout en peper. Laat dit minimaal 10 minuten trekken zodat de smaken zich goed mengen.
  2. Oesters openen: Open de oesters voorzichtig met een oestermesje. Zorg ervoor dat je de oesters niet beschadigt en vang het vocht op.
  3. Serveren: Plaats de oesters op een bedje van crushed ijs voor een feestelijke presentatie. Besprenkel elke oester licht met de sjalotvinaigrette.
  4. Garneren: Voeg een klein partje citroen en eventueel wat verse peterselie of bieslook toe voor extra kleur en smaak.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print