Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Okonomiyaki (Japanse Hartige Pannenkoek)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de pannenkoek
:
150 g bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl suiker
120 ml dashi (of water met een snufje bouillonpoeder)
2 eieren
200 g witte kool, fijn gesneden
50 g lente-ui, in ringetjes
4 plakjes spek of bacon (optioneel)
Plantaardige olie, voor bakken
Voor de toppings
:
Okonomiyakisaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
Japanse mayonaise
Bonito flakes (dunne visvlokken)
Nori (zeewiervlokken)
Lente-ui, fijngehakt
Bereidingswijze
:
Beslag maken
:
Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.
Klop de eieren los met de dashi en voeg dit toe aan de droge ingrediƫnten. Roer tot een glad beslag.
Voeg de fijn gesneden kool en lente-ui toe en meng goed.
Pannenkoeken bakken
:
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
Schep een portie beslag in de pan en maak een ronde pannenkoek van ongeveer 15 cm doorsnee.
Leg een plakje spek of bacon bovenop (indien gebruikt).
Bak 3-4 minuten per kant, tot de pannenkoek goudbruin en gaar is.
Toppings aanbrengen
:
Bestrijk de bovenkant van de pannenkoek met okonomiyakisaus.
Besprenkel met zigzagstrepen Japanse mayonaise.
Strooi er bonito flakes, nori en extra lente-ui overheen.
Serveren
:
Serveer de pannenkoeken direct, warm en rijkelijk gegarneerd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email