Okonomiyaki (Japanse Hartige Pannenkoek)

Okonomiyaki (Japanse Hartige Pannenkoek)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de pannenkoek:
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl suiker
  • 120 ml dashi (of water met een snufje bouillonpoeder)
  • 2 eieren
  • 200 g witte kool, fijn gesneden
  • 50 g lente-ui, in ringetjes
  • 4 plakjes spek of bacon (optioneel)
  • Plantaardige olie, voor bakken
Voor de toppings:
  • Okonomiyakisaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
  • Japanse mayonaise
  • Bonito flakes (dunne visvlokken)
  • Nori (zeewiervlokken)
  • Lente-ui, fijngehakt

Bereidingswijze:

  1. Beslag maken:
    • Meng de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom.
    • Klop de eieren los met de dashi en voeg dit toe aan de droge ingrediĆ«nten. Roer tot een glad beslag.
    • Voeg de fijn gesneden kool en lente-ui toe en meng goed.
  2. Pannenkoeken bakken:
    • Verhit een eetlepel olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    • Schep een portie beslag in de pan en maak een ronde pannenkoek van ongeveer 15 cm doorsnee.
    • Leg een plakje spek of bacon bovenop (indien gebruikt).
    • Bak 3-4 minuten per kant, tot de pannenkoek goudbruin en gaar is.
  3. Toppings aanbrengen:
    • Bestrijk de bovenkant van de pannenkoek met okonomiyakisaus.
    • Besprenkel met zigzagstrepen Japanse mayonaise.
    • Strooi er bonito flakes, nori en extra lente-ui overheen.
  4. Serveren:
    • Serveer de pannenkoeken direct, warm en rijkelijk gegarneerd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print