Oosterse Kippensoep met Shiitake en Noedels

Oosterse Kippensoep met Shiitake en Noedels

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 kipfilets (ongeveer 300 g), in dunne reepjes gesneden
  • 150 g rijstnoedels (of eiernoedels)
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 g shiitake paddenstoelen (in plakjes gesneden)
  • 1 stengel citroengras (gekneusd)
  • 2 cm verse gember (geraspt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel vissaus (optioneel)
  • 1 limoen (sap en partjes voor garnering)
  • 2 lente-uitjes (fijngesneden)
  • Verse koriander (voor garnering)
  • 1 rode chilipeper (optioneel, fijngesneden)

Bereiding:

  1. Bouillon bereiden
    • Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
    • Voeg het gekneusde citroengras, gember en knoflook toe. Laat dit 5-10 minuten trekken om de smaken vrij te laten komen.
  2. Kip en shiitake toevoegen
    • Voeg de kipreepjes toe aan de bouillon en laat ze zachtjes garen (ongeveer 5 minuten).
    • Doe de gesneden shiitake paddenstoelen erbij en laat alles nog 5 minuten pruttelen.
  3. Noedels koken
    • Kook de rijstnoedels apart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel kort met koud water.
  4. Soep op smaak brengen
    • Voeg de sojasaus, vissaus en sesamolie toe aan de bouillon.
    • Proef en voeg indien nodig extra sojasaus of een kneepje limoensap toe.
  5. Serveren
    • Verdeel de gekookte noedels over de kommen.
    • Schep de hete soep met de kip, shiitake en bouillon erover.
    • Garneer met lente-uitjes, verse koriander en, indien gewenst, rode chilipeper.
    • Serveer met partjes limoen voor een frisse toets.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print