Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Oosterse Kippensoep met Shiitake en Noedels
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 kipfilets
(ongeveer 300 g), in dunne reepjes gesneden
150 g rijstnoedels
(of eiernoedels)
1 liter kippenbouillon
200 g shiitake paddenstoelen
(in plakjes gesneden)
1 stengel citroengras
(gekneusd)
2 cm verse gember
(geraspt)
2 teentjes knoflook
(fijngehakt)
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel vissaus
(optioneel)
1 limoen
(sap en partjes voor garnering)
2 lente-uitjes
(fijngesneden)
Verse koriander
(voor garnering)
1 rode chilipeper
(optioneel, fijngesneden)
Bereiding:
Bouillon bereiden
Breng de kippenbouillon aan de kook in een grote pan.
Voeg het gekneusde citroengras, gember en knoflook toe. Laat dit
5-10 minuten
trekken om de smaken vrij te laten komen.
Kip en shiitake toevoegen
Voeg de kipreepjes toe aan de bouillon en laat ze zachtjes garen (ongeveer
5 minuten
).
Doe de gesneden shiitake paddenstoelen erbij en laat alles nog
5 minuten
pruttelen.
Noedels koken
Kook de rijstnoedels apart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel kort met koud water.
Soep op smaak brengen
Voeg de sojasaus, vissaus en sesamolie toe aan de bouillon.
Proef en voeg indien nodig extra sojasaus of een kneepje limoensap toe.
Serveren
Verdeel de gekookte noedels over de kommen.
Schep de hete soep met de kip, shiitake en bouillon erover.
Garneer met lente-uitjes, verse koriander en, indien gewenst, rode chilipeper.
Serveer met partjes limoen voor een frisse toets.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email