2 rode chilipepers, fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar smaak)
500 g kipgehakt (of varkensgehakt, rundergehakt)
2 eetlepels oestersaus
1 eetlepel vissaus
1 theelepel sojasaus
1 theelepel suiker
1 handvol Thaise basilicumblaadjes
4 eieren
300 g gekookte jasmijnrijst (voor serveren)
Bereidingswijze
1. Rijst koken
Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm.
2. Aromatische basis maken
Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg de fijngehakte knoflook en chilipepers toe en roerbak ongeveer 1 minuut tot ze geuren.
3. Gehakt bakken
Voeg het gehakt toe aan de pan en roerbak tot het volledig gaar is en begint te kleuren.
4. Smaakmakers toevoegen
Meng de oestersaus, vissaus, sojasaus en suiker in een klein kommetje. Giet dit mengsel over het gehakt en roer goed door. Laat het geheel 2-3 minuten pruttelen.
5. Thaise basilicum toevoegen
Voeg de Thaise basilicumblaadjes toe en roerbak kort tot de bladeren slinken. Haal de pan van het vuur.
6. Gebakken ei maken
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de eieren tot het wit stevig is en de dooier nog zacht is.
7. Serveren
Verdeel de gekookte rijst over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en leg een gebakken ei bovenop. Serveer direct.