Pad Krapow (Thais Gehakt met Basilicum)

Pad Krapow (Thais Gehakt met Basilicum)

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 rode chilipepers, fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar smaak)
  • 500 g kipgehakt (of varkensgehakt, rundergehakt)
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 1 handvol Thaise basilicumblaadjes
  • 4 eieren
  • 300 g gekookte jasmijnrijst (voor serveren)

Bereidingswijze

1. Rijst koken

  • Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd warm.

2. Aromatische basis maken

  • Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngehakte knoflook en chilipepers toe en roerbak ongeveer 1 minuut tot ze geuren.

3. Gehakt bakken

  • Voeg het gehakt toe aan de pan en roerbak tot het volledig gaar is en begint te kleuren.

4. Smaakmakers toevoegen

  • Meng de oestersaus, vissaus, sojasaus en suiker in een klein kommetje. Giet dit mengsel over het gehakt en roer goed door. Laat het geheel 2-3 minuten pruttelen.

5. Thaise basilicum toevoegen

  • Voeg de Thaise basilicumblaadjes toe en roerbak kort tot de bladeren slinken. Haal de pan van het vuur.

6. Gebakken ei maken

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de eieren tot het wit stevig is en de dooier nog zacht is.

7. Serveren

  • Verdeel de gekookte rijst over de borden. Schep het gehaktmengsel erop en leg een gebakken ei bovenop. Serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print