Paddenstoelentartaar met Truffelolie en Parmezaan

Paddenstoelentartaar met Truffelolie en Parmezaan

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g gemengde paddenstoelen (zoals kastanjechampignons, oesterzwammen, of shiitake)
  • 2 eetlepels truffelolie
  • 1 eetlepel olijfolie (extra vergine)
  • 1 sjalot (fijngesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngesneden)
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en versgemalen zwarte peper (naar smaak)
  • 50 g Parmezaanse kaas (in dunne schilfers geschaafd)
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook of peterselie
  • Microgroenten (voor garnering, optioneel)

Bereidingswijze

1. De paddenstoelen voorbereiden:

  1. Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een keukenpapiertje. Spoel ze niet af om vocht te vermijden.
  2. Snijd de paddenstoelen zeer fijn met een scherp mes of hak ze kort in een keukenmachine tot een grove, tartaarachtige structuur.

2. De paddenstoelentartaar maken:

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan op laag vuur. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook 2-3 minuten tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
  2. Voeg de fijngehakte paddenstoelen toe en bak ze 4-5 minuten tot ze zacht zijn en het vocht verdampt is.
  3. Haal van het vuur en laat iets afkoelen. Voeg de truffelolie, een beetje citroensap, zout en versgemalen peper toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Het gerecht opmaken:

  1. Verdeel de paddenstoelentartaar gelijkmatig over 4 borden. Gebruik eventueel een kookring voor een strakke presentatie.
  2. Garneer de tartaar met dun geschaafde Parmezaanse kaas, fijngehakte bieslook of peterselie, en enkele druppels truffelolie.
  3. Voeg een paar microgroenten toe voor een elegante afwerking.

4. Serveren:

  • Serveer direct als elegant voorgerecht met knapperig brood of grissini.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print