Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Paddenstoelentruffelsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g gemengde paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen)
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
1 takje tijm
750 ml groentebouillon
100 ml slagroom (optioneel voor extra romigheid)
2 eetlepels boter of olijfolie
1 eetlepel bloem (voor binding)
1 theelepel truffelolie (of meer naar smaak)
Zout en peper naar smaak
Garnering: verse peterselie en croutons (optioneel)
Bereiding:
Voorbereiden van de paddenstoelen:
Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of keukenpapier (niet onder water spoelen).
Snijd ze in stukken.
Aromatische basis maken:
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit de boter of olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en geurig zijn.
Paddenstoelen bakken:
Voeg de paddenstoelen toe aan de pan en bak ze op middelhoog vuur tot ze zacht en licht gebruind zijn.
Voeg het takje tijm toe en bak 2 minuten mee.
Soepbasis maken:
Strooi de bloem over de paddenstoelen en roer goed door om een roux te maken. Dit helpt de soep te binden.
Voeg de groentebouillon geleidelijk toe terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
Breng het geheel aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
Blenden en afwerken:
Verwijder het takje tijm.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa. Wil je een grove textuur? Pureer dan slechts de helft van de soep.
Roer de slagroom (optioneel) en de truffelolie door de soep.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie en eventueel croutons.
Voeg nog een paar druppels truffelolie toe voor extra aroma.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email