Paella

Paella

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Paellarijst (400 gram, bij voorkeur Bomba rijst)
  • Kippenbouten (300 gram)
  • Chorizo (150 gram, in plakjes)
  • Garnalen (200 gram, ongepeld)
  • Mosselen (200 gram, schoongemaakt)
  • Groene paprika (1, in blokjes)
  • Tomaten (2, geraspt)
  • Knoflook (3 teentjes, fijngehakt)
  • Saffraan (een snufje, geweekt in warm water)
  • Groentebouillon (1 liter)
  • Olijfolie (3 eetlepels)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Citroenpartjes (voor serveren)

Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote paellapan. Bak de kippenbouten goudbruin en voeg de chorizo toe.
  2. Voeg de knoflook, geraspte tomaten, en groene paprika toe en bak 5 minuten.
  3. Voeg de rijst toe en roer goed. Voeg de saffraan en bouillon toe en breng aan de kook.
  4. Laat de rijst op een laag vuur zachtjes koken. Voeg de garnalen en mosselen toe en laat alles koken tot de mosselen opengaan.
  5. Serveer de paella met citroenpartjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print