Palingsoep met room

Palingsoep met room

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g gerookte palingfilet, in stukjes gesneden
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 1 prei, alleen het witte deel, in ringen gesneden
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
  • 750 ml visbouillon
  • 150 ml slagroom
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel witte wijnazijn (optioneel)
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse dille, fijngehakt
  • Crème fraîche (optioneel)
  • Knapperig brood, om erbij te serveren

Bereidingswijze:

1. Groenten voorbereiden
  1. Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, prei en wortel toe en bak deze tot ze zacht maar niet bruin zijn.
2. Aardappelen en bouillon toevoegen
  1. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed door.
  2. Strooi de bloem over de groenten en roer dit goed door om een lichte binding te creëren.
  3. Giet de visbouillon erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn.
3. Paling en room toevoegen
  1. Voeg de stukjes paling toe aan de soep en laat deze 5 minuten zachtjes mee verwarmen.
  2. Roer de slagroom door de soep en voeg eventueel de witte wijnazijn toe voor een frisse touch.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
4. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse dille.
  2. Voeg eventueel een lepel crème fraîche toe voor extra romigheid.
  3. Serveer met knapperig brood aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print